Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Lemértük, hogy mitől jó egy sztori - Kun Miklós

Vissza

Lemértük, hogy mitől jó egy sztori - Kun Miklós

Apr 24. | 39 perc

Üzlet Történelem Társadalom és kultúra Televízió és film
00:00:00
/
00:39:06

Az előző epizód folytatásában Kun Miklóssal jövünk vissza két nagy attrakcióval. Miklós az Essence Mediacom stratégája, aki 20 éves reklámipari múltja mellett storytelling kurzust tart a Károli Gáspár Református Egyetemen.


A két attrakció pedig az alábbi lesz:


Végignézzük, hogy a márkák milyen archetípusokat szeretnek magukra ölteni a célcsoportjuk szemében azok közül, amely archetípusokat Carl Gustav Jung csoportosított először, és amiket egyébként a történetmesélők is előszeretettel használnak, amikor egy sztori karaktervilágát építik fel. - mit jelent az, hogy "egy márka egy mentor"?

- miért olyan fontos a 12 jungi archetípus?- a Nike miért a hős archetípusba tartozik, mint Harry Potter?
- a TED miért a bölcs öreg archetípusába, mint Dumbledore professzor?
A sort még hosszan fogjuk folytatni.

Utána pedig egy tudományos kutatás alapján rövid történeteket elemzünk ki, és a visszamérésekből megállapítjuk, hogy a legjobb sztorik melyik összetevőjük miatt voltak óriási hatással a közönségre. 

  1. Sztori
  2. Konfliktus
  3. Fordulópont
  4. Dráma
  5. Szépség
  6. Metafora

Te mit tippelsz, melyik szempont bizonyul a legfontosabbnak egy jó sztorihoz?

Tulajdonképpen azt vezetjük le tudományos alapon, hogy mitől is jó egy sztori. Támogasd az epizódok felvételét egy jelképes összeggel: patreon.com/SztoriPodcast --- Kövesd a Sztori Podcast-ot mindenhol: Facebook: facebook.com/sztori.podcast Zárt csoport: facebook.com/groups/sztori.klub/ Instagram: instagram.com/sztori.podcast -- Hirdetés és együttműködés: peter@showcast.tech www.showcast.tech

Tovább a podcast oldalára